Пластични филтри

Претпријатието Amiad Filtration Systems ( 1997) Ltd е основано во 1962 година. Управата на претпријатието и производните погони се наоѓаат во Кибуцот Amiad во Израел. Во последниве 30 години Amiad разви широка палета на восококвалитетни автоматски самочистечки филтри и рачни филтри.
Amiad е еден од најважните светски производители на опрема за филтрација и ги извезува своите производи во повеќе од 60 земји.

Карактеристики
  • Повеќенаменски пластичен филтер со димензии од 3/4” до 3” со степен на филтрација од 3500 до 22 микрона.
  • Квалитетна филтрација: големата филтрација на површината овозможува подолги интервали помеѓу поединечните чистења на филтерот.
  • Отпорни на корозија и абење: техничка пластика; нема метални делови во контакт со вода.
  • Едноставно одржување: влошките на филтерот без тешкотии се отстрануваат од куќиштето на филтерот и се чистат.
  • Меѓусебно се заменуваат влошките на филтерот и широкиот избор на различни степени на филтрација нуди соодветно решение за сите видови на барања.
  • Минимален губиток на енергија: многу мал пад на притисок кај големите протоци.
  • Достапни се опции со полуавтоматско чистење: Autoflush, Brushaway и Scanaway